CyberGym:  Διατροφή και Άσκηση

Πρώτη δημοσίευση  21/05/06

Αρχική     Επικαιρότητα     Εξοπλισμοί

Προγράμματα Διατροφής - Άσκησης

Όργανα Γυμναστικής για Σπίτια

Εξοπλισμοί Γυμναστηρίων

Προβληθείτε στο CyberGym.gr

 

Προς τους βουλευτές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Απαράδεκτη Εκπομπή
της Άννας Δρούζα από το Κρατικό Κανάλι της ΝΕΤ???

 

Ο Μπάρυ Σηρς

Από το 2001 μέχρι σήμερα:         

Η διατροφή με βάση τις υποδείξεις των εκδόσεων της “Διατροφικής Ζώνης” του αμερικανού συγγραφέα Μπάρυ Σηρς έχει πάρει έκταση μεταξύ των ασχολουμένων με τα θέματα της διατροφής με μέσα προβολής τα βιβλία του Σηρς, άρθρα εφημερίδων και τηλεοπτικές εκπομπές.

Η διατροφή της "Ζώνης" υπόσχεται μόνιμο αδυνάτισμα στους παχύσαρκους! Υπόσχεται ρεκόρ στους αθλητές! Υπόσχεται καθημερινή άριστη φυσική κατάσταση και κορυφαία διανοητική λειτουργία! Υπόσχεται πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων, αλλά και όλων των σοβαρών ασθενειών που ταλανίζουν το ανθρώπινο γένος, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης 2, το AIDS, η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες! Υπόσχεται ευτυχή μακροζωία! Υπόσχεται, υπόσχεται … και τι δεν υπόσχεται!!!

Πολλές όμως αμφισβητήσεις και αντιρρήσεις έχουν διατυπωθεί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την ορθότητα των αρχών και την επίτευξη των υποσχόμενων από τη διατροφή της “Ζώνης”. Αυτό μας ώθησε να ερευνήσουμε και να αναλύσουμε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη νέα αυτή “διατροφική μανία”!

Η Άννα Δρούζα παρουσίαζε τη Διατροφική Ζώνη από την εκπομπή της στον ALPHA το 2003 λες και βρήκε ... πετρελαιοπηγή στην ... κουζίνα της!!!

Είναι επιστημονική ή είναι κομπογιαννίτικη; Είναι σωστή ή μας “σκάβει” την υγεία; Μήπως πίσω από όλα τα … ολυμπιακά μετάλλια κρύβεται η “διατροφή της Ζώνης” και ... δεν μας το λένε; Νίκησε τις αρρώστιες και η ιατρική ακόμα … κοιμάται; Μήπως είμαστε θύματα μιας γενικότερης ρατσιστικής συνομωσίας, όπου όσοι τρώνε με τις αρχές της Ζώνης περιμένουν να ... πεθάνουμε εμείς οι άλλοι που δεν ... μασάμε, ώστε να ... κυριεύσουν τη γη;;;

Αλλά μήπως είναι μια εκτεταμένη απάτη εναντίον του πορτοφολιού και εναντίον της υγείας των αμερικανών και των ελλήνων, κατά την οποία ο αμερικάνος Μπάρυ Σηρς εξαπατά τα κορόιδα του στην Αμερική από το 1995 θησαυρίζοντας με την έκδοση αντιεπιστημονικών βιβλίων (αριστερά το τρίτο της ελληνικής σειράς!) με ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς “για να ψαρέψει και να πείσει” τα θύματά του και πουλώντας τους στη συνέχεια δικής του επινόησης και κατασκευής συνταγές διατροφής και σκευάσματα, ενώ αντίστοιχα εξαπατά τα δικά μας κορόιδα στην Ελλάδα από το 2001 ακριβώς με τα ίδια βιβλία στην ελληνική γλώσσα και τα ίδια σκευάσματα;;;

Ας δούμε, όμως, τι γίνεται στην Ευρωπαϊκή χώρα των ηλιθίων!

 


Σωτήριον Έτος 2005
και η Διατροφική Ζώνη
θησαυρίζει εις βάρος των αφελών!!!

 

Η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη έκανε μια εντυπωσιακή κίνηση για την ενημέρωση των Αθηναίων δημοτών στο θέμα της υγείας που λέγεται "σακχαρώδης διαβήτης". Από 10 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2005 στην Πλατεία Συντάγματος και στα επτά δημοτικά ιατρεία προσφερόταν στους δημότες μια απλή εξέταση του σακχάρου του αίματος και δύο θαυμάσια έντυπα για την ενημέρωσή των δημοτών σχετικά με την ύπουλη ασθένεια του σακχαρώδους διαβήτη. Το ένα έντυπο (αριστερά) ήταν μια έκδοση 8 σελίδων του Δήμου Αθηναίων και το άλλο (δεξιά) ήταν μια μετάφραση και έκδοση 56 σελίδων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του. Το πρώτο ήταν εκλαϊκευμένο, κατατοπιστικό και ενημερωτικό και το δεύτερο ήταν επιστημονικό και ιατρικό με έμφαση στη σωστή διατροφή. Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαν αυτά τα δύο έντυπα να βρίσκονται σε κάθε ελληνικό σπίτι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας!

 

Την ώρα που η Ντόρα Μπακογιάννη υλοποιούσε αυτή τη θαυμάσια ιδέα, το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ σε εκπομπή του με παρουσιάστρια την Άννα Δρούζα διαφήμιζε τις κομπογιαννίτικες μεθόδους  της "Διατροφικής Ζώνης" του Μπάρυ Σηρς, περί απερίγραπτων "καλών" και "κακών" εικοσανοειδών, περί ινσουλίνης και υδατανθράκων που σε παχαίνουν, περί πρωτοποριακής αναλογίας πρωτεϊνών-υδατανθράκων-λιπών και άλλα ... τιμαλφή, τα οποία σε αδυνατίζουν, σε θωρακίζουν κατά των ανίατων ασθενειών και, αν παρ' ελπίδα ήδη κάποια ανίατη ασθένεια σε έχει ... μαγκώσει, τότε ελαφρύνουν κατά πολύ τα συμπτώματα ίσως και μέχρι ... θεραπείας!!!

Δηλαδή, ο Μπάρυ Σηρς εμφανίζεται ως ... θαυματοποιός της διατροφής και ευεργέτης των παγκοσμίως αφελών πελατών του! Και τον διαφημίζει το Κρατικό Κανάλι της ΝΕΤ!!!

Η εκπομπή ήταν πολύ καλά και πονηρά στημένη. Θέμα της η παχυσαρκία των Ελλήνων και των Ελληνίδων!

Αρχικά η κα Δρούζα παρουσιάζει στο πάνελ τον χειρούργο κύριο Τάδε, την ψυχολόγο κυρία Κυριακίδου, τον τάδε "διατροφολόγο", ένα κατάλληλο κοινό, μερικές ευτραφείς, αναξιοπαθούσες κυρίες και όλα αυτά σε σκηνικό δύο τραπεζιών με φαγητά, το ένα για "φαγάδες" και το άλλο για συγκρατημένους!!!

Η γραμμή της εκπομπής ήταν φανερή: στην αρχή δόθηκε η ευκαιρία στον χειρούργο να "παίξει" με την εμπιστοσύνη του κοινού! Χωρίς να ψυλλιάζεται ο άνθρωπος την παγίδα, μίλησε περί στομαχικού δακτυλίου και εντερικού μπαϊπάς! Αποστομώθηκε από τον εκπρόσωπο της Διατροφικής Ζώνης με το επιχείρημα "Και ποιός εμπιστέυεται τον άνθρωπό του σε τέτοιες εγχειρήσεις! Εδώ μπαίνεις για εγχείρηση και δεν ξαναβγαίνεις!"

Ακολούθησε η κυρία τάδε που ήταν ... 250 κιλά και με μπαϊπάς έπεσε στα φυσιολογικά ... 120 (?)

Στη συνέχεια προσπάθησε η κυρία Κυριακίδου, η οποία έρριξε το φταίξιμο για την παχυσαρκία στην κατάθλιψη λόγω απόρριψης! Πάλι κέρδισε ο εκπρόσωπος της Διατροφικής Ζώνης τις εντυπώσεις με το επιχείρημα: "Και μέχρι να φτάσεις ως εκεί???"

Ακολούθησε η κυρία τάδε αριστερά με τη φιλοσοφία "Τα πάχη μου, τα κάλη μου, και τρώω όσο θέλω!" (Καλά αυτή δεν ... παιζότανε!)

Το λόγο πήραν μια-δυο που αδυνάτισαν με τη Διατροφική Ζώνη και φτάσαμε στο δεύτερο μισό της εκπομπής δόθηκε διατροφολογικό ρεσιτάλ σεφ με τα πιάτα που μπορεί να τρώει κανείς χωρίς να παχαίνει!

 

Η όλη εκπομπή έκανε μπαμ ότι ήταν στημένη για την προβολή της Διατροφικής του Ζώνης!!!

Θα μου πείτε: " Και πού είναι το κακό και η Απάτη?"

Και θα σας απαντήσω:

 

Σοκολάτα σε μορφή "μπαρας", που υποτίθεται ότι βάζει τον "τρώγοντα" στη Διατροφική Ζώνη, ενώ στην πραγματικότητα ωθεί τον εισαγωγέα της στη "ζώνη" των ... "φτασμένων", όπως αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται!!!

Κακό Πρώτο: Η δίαιτα με βάση τη Διατροφική Ζώνη δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πυροτέχνημα πωλήσεων! Πατάει σε ανυπόστατη θεωρία, η οποία ούτε καν υφίσταται για την ιατρική κοινότητα, εντυπωσιάζει με μια δήθεν επαναστατική άποψη, περιλαμβάνει λανθασμένες συμβουλές, ισχυρίζεται ανεπιβεβαίωτες επιτυχίες, υιοθετεί τις επιθυμίες του πελάτη, αντιγράφει μερικά κοινώς αποδεκτά και πουλάει δήθεν μοναδικές συνταγές και διατροφικά συμπληρώματα, διατροφικές "μπάρες" (αριστερά) και φαρμακευτικά ιχθυέλαια (δεξιά)!!!

 

 

Κακό Δεύτερο: Η δίαιτα με βάση τη Διατροφική Ζώνη, όπως και κάθε άλλη παρόμοια δίαιτα "παροδικής τρέλας", εκτρέπει τον απλό άνθρωπο από τη σωστή ενημέρωση των αρμόδιων επιστημονικών κρατικών αρχών και, όταν ο απλός άνθρωπος το καταλαβαίνει αυτό, πολλές φορές είναι πια αργά!

 

 

Τιμοκατάλογος! Με ένα κλικ ... μεγαλώνει!
(Να ήταν όλα έτσι!!!)

Κακό Τρίτο και η Απάτη: Η Άννα Δρούζα έχει στήσει στην Κηφισιά μια νέα επιχείρηση, το "ΑΝΝΑ ΙΝΝ" ή κάπως έτσι, στην οποία παρέχει στους ενδιαφερόμενους ένα σωρό "περίεργα" και προσοδοφόρα, όπως φαίνεται και στο χωρίς όνομα τιμοκατάλογο του "ΑΝΝΑ ΙΝΝ"! Μέσα σε αυτά είναι και ποιό λέτε? Συνταγές με βάση τη Διατροφική Ζώνη προς 120 ευρώ εκάστη!  Με άλλα λόγια, από τη μια μεριά το Κράτος χρηματοδοτεί το Ε.Κ.Ε.ΔΙ. (Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διαβήτη) για έρευνες και μελέτες προς το καλό της εθνικής μας υγείας και από την άλλη το Κρατικό Κανάλι της ΝΕΤ δια της Δρούζα στέλνει τον κόσμο στις κομπογιαννίτικες διατροφικές της Διατροφικής Ζώνης της Δρούζα, εντός της επιχείρησης "ΑΝΝΑ ΙΝΝ" της Δρούζα!!!

 

Με αυτά τα δεδομένα και όταν τα διαφημιστικά 30 δευτερόλεπτα από τηλεοπτικό κανάλι κοστίζουν μια περιουσία, είναι ή όχι καραμπινάτη απάτη η επί μία ώρα στη "ζούλα" και στο "τζάμπα" διαφημιστική προβολή της Δρούζα και της Διατροφικής Ζώνης στο "ΑΝΝΑ ΙΝΝ", από το Κρατικό Κανάλι της ΝΕΤ με παρουσιάστρια την ίδια τη Δρούζα και σε μια σειρά επεισοδίων με κόστος 11.000 ευρώ έκαστο???

 


www.cybergym.gr    

Αρχική     Επικαιρότητα     Εξοπλισμοί