CyberGym:  Διατροφή και Άσκηση -  Οι Απατεώνες Θεραπευτές και η Διατροφική Ζώνη!!!

Πρώτη δημοσίευση 21/05/06. Τελευταία τροποποίηση 06/02/07.

Αρχική     Επικαιρότητα     Εξοπλισμοί

Προγράμματα Διατροφής - Άσκησης

Όργανα Γυμναστικής για Σπίτια

Εξοπλισμοί Γυμναστηρίων

Προβληθείτε στο CyberGym.gr


Το Νερό του Καματερού!

Η Αθανασία του Αιγάλεω!

Ο Βιετναμέζος Θεραπευτής!

Ο Καρκινοθεραπευτής Μηλιόπουλος!

Ο Μαγικός Αυλός της ... Φραπελιάς!!!


Άρθρο της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ της 17-2-2002

 Η «Αγία Αθανασία» του Αιγάλεω.

Αγυρτίες και «θαύματα»

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Θαυματουργά νερά, φίλτρα που θεραπεύουν, βότανα και ματζούνια με ιαματικές ιδιότητες, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Εκεί που ξεθωριάζει η ελπίδα, αρχίζουν οι ψεύτικες υποσχέσεις. Γιατροί που ξεχνούν τον όρκο του Ιπποκράτη και εκμεταλλεύονται την απόγνωση.
Πρόκειται συχνά για αγύρτες που στοχεύουν στο οικονομικό όφελος. Το φαινόμενο απασχολεί τα τελευταία χρόνια αρκετά συχνά την επικαιρότητα, δεν είναι όμως καινούριο.

*Το 1976, κάπου στου Ζωγράφου, η μισή Ελλάδα έκανε ουρά για λίγο από το... θαυματουργό νερό του Καματερού, ο οποίος υποσχόταν την οριστική θεραπεία του καρκίνου. Το νερό όχι απλώς δεν ήταν θαυματουργό, αλλά περιείχε και κάποιο είδος οξέος, το οποίο προκάλεσε γαστρορραγία σε κάποιους ασθενείς, που προχώρησαν σε μηνύσεις για απάτη.

*Λίγο αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του '80, η υπόθεση του γιατρού Αλιβιζάτου δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης, γι' αυτό και κράτησε μερικά χρόνια. Ο γιατρός υποσχόταν «θεραπεία» του καρκίνου με ενδοφλέβιες ενέσεις που περιείχαν... βότανα. Λίγο αργότερα έγιναν οι πρώτες καταγγελίες ασθενών για εξαπάτηση.

*Την ίδια εποχή, μια σπάνια ασθένεια στο δέρμα, μετέτρεψε την Αθανασία από το Αιγάλεω σε... «αγία». Δεν ήταν βεβαίως γιατρός, υποσχόταν ωστόσο ότι είναι εκπρόσωπος του Θεού...

*Τα τελευταία χρόνια, οι υποθέσεις που αφορούν ιατρικές απάτες γίνονται όλο και περισσότερες. Τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε πριν από λίγα χρόνια, ρωσίδα γιατρός που ισχυριζόταν ότι έχει... μαγνητικές δυνάμεις στα χέρια με τις οποίες θεραπεύει, καθώς και βιετναμέζος βελονιστής, «γιατρός» δια πάσαν νόσον, στα νότια προάστια της Αθήνας, με μεγάλη και επώνυμη πελατεία.

«Οι εναλλακτικές ιατρικές μέθοδοι», επισημαίνει ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, είναι αποδεκτές στο βαθμό που η παραδοσιακή ιατρική δεν μπορεί να βοηθήσει και αυτές προσφέρουν απλώς ανακούφιση στον ασθενή. Στην περίπτωση όμως που οι μέθοδοι αυτές απαιτούν διακοπή της θεραπείας που έχουν συστήσει οι γιατροί, γίνονται επικίνδυνες και αγγίζουν τα όρια της ανθρωποκτονίας».


Διαβάστε μια αξιόλογη έρευνα για το νερό του Καματερού από τον Γιάννη Ράγκο,
συγγραφέα/δημοσιογράφο, μέλος του Media freelancers Club, στο

http://www.freelancers.gr/articles.php?n=2007-02-03%2013:56:03

και θα δείτε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται!


και άλλο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

7 χρόνια στο βελονιστή

Σε ποινή φυλάκισης 7 ετών καταδικάστηκε χθες τα ξημερώματα από το 11ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο 55χρονος Βιετναμέζος βελονιστής Τραν Χου Τσουγκ, ο οποίος κατηγορείται για «αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος». Σε φυλάκιση 5 μηνών καταδικάστηκε ο συνεργάτης του γιατρός Τάκης Παπαδημητρίου, ενώ σε άλλους τρεις συνεργάτες του το δικαστήριο επέβαλε ποινή 7 μηνών στον καθένα. Άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/05/2002


Θέλει και Νόμπελ Ιατρικής

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 13-4-2003

Στα χέρια της Δικαιοσύνης θα οδηγούνται άμεσα οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, διαμηνύει μέσω της «Κ.Ε.» ο υφυπουργός Υγείας Έκτωρ Νασιώκας.


ΕΞΑΡΣΗ φαινομένων με... θεραπευτές ανίατων ασθενειών
Εμπόριο ελπίδας

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ,  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 30-9-2004

 

Η φωτό είναι πρόσφατη και η πινακίδα αυτή κατεβαίνει κάθε πρωινό στο πεζοδρόμιο της Πατησίων κάτω από τα γραφεία του Μηλιόπουλου προς ... άγραν πελατείας!!!

Η φωτεινή επιγραφή στην οδό Πατησίων γράφει «Θεραπεία για τον καρκίνο δρ Ελευθέριος Μηλιόπουλος». Προτείνει τη δική του θεραπεία και σκευάσματα. Κι ας του έχει αφαιρέσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Για έξαρση τέτοιων φαινομένων μιλά εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και ζητεί εισαγγελική παρέμβαση. Ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρεται στον «αδιανόητο νόμο που υπάρχει στη χώρα μας, βάσει του οποίου η εφαρμογή των αποφάσεων προϋποθέτει την τελεσιδικία, δηλαδή η εφαρμογή πραγματοποιείται μια δεκαετία αργότερα. Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο επικίνδυνο σημείο στην ελληνική ιατρική επιστήμη να υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί ο καθένας να δηλώνει ό,τι θέλει εφόσον μετά την έφεση θα πρέπει η υπόθεση να εξετασθεί από το δευτεροβάθμιο ιατρικό συμβούλιο, το πρωτόδικο δικαστήριο, το εφετείο, το Συμβούλιο Επικρατείας.

Είναι τρελό και τραγικό συγχρόνως. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται εισαγγελική παρέμβαση ώστε να σταματήσει ο "βίος" οποιουδήποτε θαυματοποιού. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ θα πρέπει κι εκείνος να ενδιαφερθεί ώστε να δεσμευτούν τα συγκεκριμένα σκευάσματα και να πραγματοποιηθούν αναλύσεις ώστε να μη γίνουν επικίνδυνα για τον κόσμο. Δυστυχώς, τελευταία υπάρχει έξαρση του φαινομένου κι όχι μόνον από γιατρούς...».


http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=27.02.2007,id=880988

 

Και πάλι στον εισαγγελέα
ο πρώην γιατρός «θεραπευτής»

 

Το δρόμο για τον εισαγγελέα θα πάρει για ακόμη μία φορά ο «βιοπαθολόγος, παθολόγος, ογκολόγος, παιδοψυχίατρος» και «θεραπευτής του καρκίνου».

Ο 60χρονος συνελήφθη στο γραφείο του, στα Πατήσια, όπου ένας αστυνομικός και μια αστυνομικίνα παρουσιάστηκαν ως ζευγάρι που «χρειαζόταν τη βοήθειά του». Στο γραφείο του τους οδήγησε ανώνυμη καταγγελία στην Ασφάλεια Αττικής. Τη δεύτερη φορά που οι αστυνομικοί πήγαν στο γραφείο του για να παραλάβουν το... θαυματουργό σκεύασμα, για το οποίο ζήτησε 210 ευρώ, τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και το 2004 τις αρχές. Τότε μάλιστα διένειμε φυλλάδιο στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο καρκίνος νικήθηκε. Η επιστήμη αλλάζει πορεία. Οι λαοί όμως λόγω οικονομικών συμφερόντων το αγνοούν. Υπάρχει συνωμοσία κυβερνήσεων και φαρμακευτικών εταιρειών για τη θανάτωση των καρκινοπαθών. Οι υποτιθέμενες θεραπείες κοστίζουν τεράστια ποσά, οι δε χημειοθεραπείες παίρνουν 30% προμήθεια...». Ενώ του είχε αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το πειθαρχικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Και τότε δήλωνε ότι «θεραπεύει κάθε μορφή καρκίνου, σε οποιοδήποτε στάδιο, όσο προχωρημένο και αν είναι».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/02/2007


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_668295_27/02/2007_217434

Σύλληψη γιατρού που «θεράπευε» καρκίνο

Εφοδο πραγματοποίησαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής σε ιατρείο στην οδό Πατησίων 4, στο κέντρο της Αθήνας, ο ιδιοκτήτης του οποίου υποσχόταν ότι μπορεί να θεραπεύσει ανίατες ασθένειες, ακόμη και τον καρκίνο. Η έρευνα της αστυνομίας για τη δράση του ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, όταν έγινε ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία εξαπατούσε ασθενείς και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, χορηγώντας τους δήθεν «θαυματουργά» φάρμακα.

Επειτα από την καταγγελία, ζευγάρι αστυνομικών εμφανίστηκαν ως πελάτες του γιατρού. Του είπαν ότι ο πατέρας τους ήταν ασθενής από καρκίνο. Ο γιατρός τους υποσχέθηκε ότι σε δύο ημέρες θα τους έδινε το κατάλληλο για την περίπτωση φάρμακο. Το ραντεβού ορίστηκε για χθες το πρωί. Οι αστυνομικοί παρέλαβαν γυάλινη φιάλη με το ιδιοσκεύασμα, για το οποίο ο γιατρός ζήτησε, όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια, 220 ευρώ. Τη στιγμή που έπαιρνε τα χρήματα, συνελήφθη. Από τους αστυνομικούς ερευνήθηκαν οι χώροι του ιατρείου, όπου μετέβησαν και υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, οι οποίοι παρέλαβαν διάφορα σκευάσματα για να τα εξετάσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς, ο οποίος παρουσιάζει και τηλεοπτική εκπομπή σε μικρής εμβέλειας σταθμό, είχε εξαπατήσει δεκάδες πολίτες, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Εκτός από το ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας, διατηρεί ένα ακόμη στα Καμένα Βούρλα, ενώ έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για ανάλογες υποθέσεις.

Ενοικοι της πολυκατοικίας, στην οποία διατηρούσε γραφείο, ανέφεραν ότι καθημερινά τον επισκέπτονταν δεκάδες άτομα, ανάμεσά τους και επώνυμοι.


Ο Μαγικός Αυλός της ... Φραπελιάς!!!
 

Δείτε πώς η απάτη εδραιώνεται διά των δημοσιογράφων και τηλεπαρουσιαστών που αναζητούν λυσσωδώς την υψηλή τηλεθέαση (των ... κορόιδων βέβαια) ασχέτως της καταστροφής που προκαλούν. Απλά παραπέμπω σε μερικά άρθρα σχετικά με την ... φραπελιά της Άννας Δρούζα , που αναστάτωσε το πανελλήνιο, οδηγώντας ακόμα και αδελφό να σκοτώσει αδελφό (!), και μάλιστα δια του εθνικού καναλίου της ΝΕΤ παρακαλώ!!! Ξέρετε, αυτής που όλοι μας πληρώνουμε τα 13.000 (?) ευρώ ανά επεισόδιο δια του λογαριασμού της ΔΕΗ!!!

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=16103772

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100068_04/02/2007_214752

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=88402

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=88224

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100068_04/02/2007_214752

 

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%F6%F1%E1%F0%E5%EB%E9%DC&a=&id=46136796

«Οι Ελληνες άφησαν τη ρετσίνα και έπιασαν τη φραπελιά», έγραφε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των «Τάιμς» του Λονδίνου, αναφερόμενο στη γενικότερη αναστάτωση που έχει προκαλέσει ο θαυματουργός χυμός από φύλλα ελιάς, ο οποίος θεραπεύει τον καρκίνο! Και αυτό είναι μόλις ένα από τα δημοσιεύματα, μια και η είδηση... έκανε το γύρο του κόσμου.

Τα διεθνή ΜΜΕ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο τραγικό συμβάν στις 27/1 στο χωριό Καρτερόλι Μεσσηνίας: 44χρονος σκότωσε τον 41χρονο αδερφό του, μαχαιρώνοντάς τον τρεις φορές -δύο στο θώρακα και μία στην κοιλιά- ύστερα από λογομαχία που είχε μαζί του. Η αιτία; Πρόβαλλε αντιρρήσεις στο να δώσουν στον καρκινοπαθή αδερφό τους το θαυματουργό χυμό από φύλλα ελιάς!

«Δεν υπάρχει καμία συστηματική κλινική μελέτη και βιβλιογραφική αναφορά που να επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα του εκχυλίσματος καρπών και φύλλων ελιάς και ως εκ τούτου δεν έχει αποδεδειγμένα θεραπευτικά αποτελέσματα», αναφέρει η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), την οποία έδωσε στη δημοσιότητα στις 30/1 το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας πως «και επειδή δεν έχει ελεγχθεί η τοξικότητα ή μη του εν λόγω προϊόντος, είναι πιθανό να εγκυμονεί η χρήση του και άμεσους κινδύνους για τον ασθενή».
 

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%F6%F1%E1%F0%E5%EB%E9%DC&a=&id=43576428


www.cybergym.gr    

Αρχική     Επικαιρότητα     Εξοπλισμοί