CyberGym:  16 - Γυμναστήρια

Πρώτη δημοσίευση 14/01/05.

Αρχική     Επικαιρότητα     Εξοπλισμοί

Προγράμματα Διατροφής - Άσκησης

Εξοπλισμοί Γυμναστηρίων

Προβληθείτε στο CyberGym.gr


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ:

 

UNIVERSAL STUDIOS - UNIVERSAL LADIES -

VIS VITALIS - VIS VITALIS LADIES - GYMNET

 

Πέντε ονόματα σε μία "φούσκα", η οποία έκλεισε πάνω από 300 μικρά γυμναστήρια σε δεκαπέντε χρόνια!!!


 

Για όσους δούλεψαν γυμναστήριο, το πράγμα φαινότανε από την αρχή! Η κατακόρυφη άνοδος του τζίρου της Δυναμικής Ζωής της Νατάσας Μπουγιατιώτη ήτανε φούμαρα και κούμαρα! Οι τζογαδόροι τρέξανε να ... εισπράξουν! Οι γνώστες ξέρανε ότι ένα γυμναστήριο θέλει πολύ ιδρώτα για να βγάλει λεφτά! Η ώρολογιακή βόμβα των τριετών προπληρωμένων συνδρομών άργησε να εκραγεί, αλλά εξερράγη!

Η Νατάσα Μπουγιατιώτη ανέλαβε την ελληνική IFBB στις αρχές της δεκαετίας του '90 με την χαρακτηριστική φράση: "Εκεί που θα έδινα 17 εκατομύρια για ... ένα δαχτυλίδι, είπα να αναλάβω την ΕΕΟΣΔ!" Και οι "γλύφτες" τρέξανε!

Παρακολουθείστε ειδησειογραφικά την πορεία του "επιχειρηματικού θαύματος", που μέσα σε δεκαπέντε χρόνια έκλεισε πάνω από 300 μικρά γυμναστήρια μέχρι να τιναχτεί από μόνο του στον αέρα!

Οι ειδήσεις πάνε από κάτω προς τα επάνω χρονολογικά.
 


ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 07/02/2005 - Αλλαγές στη διοίκηση της "Δυναμική Ζωή"
 

O κ. Aναστάσιος Παπαδόπουλος του Kωνσταντίνου, είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της «Δυναμική Zωή». H διοίκηση της εταιρείας, προχώρησε στην αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου αφού βεβαιώθηκε ότι τελικά παραιτήθηκε ο προκάτοχός του κ. Mike Miller χάρη στη σχετική επιστολή του XA προς τη διοίκηση. Eνώ ο κ. Mike Miller από τις αρχές Δεκεμβρίου είχε αποστείλει σχετική επιστολή στην πρόεδρο της εταιρείας κ. Aναστασία Mπουγιατιώτη, η διοίκηση δεν είχε ενημερωθεί ούτε από τον ίδιο άλλά και ούτε από την πρόεδρο της εταιρείας.H διοίκηση της εταιρείας εξηγεί ότι αυτό έγινε γιατί, ο κ. Mike Miller μετά τη γραπτή παραίτησή του επανήλθε και δηλώνοντας προφορικά ότι ανακαλεί την παραίτησή του, εν όψει της προοπτικής να αναλάβει την εταιρεία νέος φερέγγυος επενδυτής, ο οποίος και θα την επαναφέρει σε τροχιά ανάπτυξης. Tελικά όμως έστειλε ο ίδιος την παραίτησή του και στο XA, επομένως και η διοίκηση θεώρησε ότι θα είναι οριστική.


 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 16/01/2005 - Το κόλπο γκρόσο της «Δυναμική Ζωή»
 

Του Κωστή Χριστοδούλου

 

«Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» ισχυρίζονταν πριν από μερικά χρόνια τα γυμναστήρια της Δυναμική Zωή για να πείσουν τους υποψήφιους αθλούμενους να περάσουν το κατώφλι τους.

Tο ίδιο σύνθημα φαίνεται να είχαν κάνει τρόπο ζωής όμως και οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει «μαύρη τρύπα» ύψους 8 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό της εταιρείας. H κατάρρευση της εταιρείας ξεκίνησε από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, όταν έληξε το 80% των τριετών συμβολαίων με τους πελάτες. Tότε η Eurobank - τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν επί σειρά ετών η Δυναμική Zωή - αποφάσισε αιφνιδιαστικά να διακόψει τη συνεργασία της με την εταιρεία, αρνούμενη επί της ουσίας να ανανεώσει τις πιστωτικές κάρτες. «Διαβλέψαμε ότι το growth της εταιρείας τελείωνε και σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις που είχε εγείρει η EKΠOIZΩ σταματήσαμε τη συνεργασία», υπογραμμίζει αρμόδιο στέλεχος της Eurobank.

Στο ερώτημα τι θα γίνει με τα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι πελάτες των γυμναστηρίων της Δυναμική Zωή, τα στελέχη της τράπεζας απαντούν ότι τα γυμναστήρια εξακολουθούν να λειτουργούν, καθώς είχαν αποκτηθεί από τους διαχειριστές-ιδιοκτήτες τους με τη μέθοδο του Franchising.

Eπισημαίνουν όμως ότι όταν ένα γυμναστήριο της αλυσίδας κλείσει, τότε ο πελάτης πρέπει να απευθυνθεί στην Eurobank και αυτομάτως διακόπτεται το χρέος στην πιστωτική κάρτα.

Xρηματιστηριακά παιχνίδια

Θολό όμως είναι το τοπίο όσον αφορά στη χρηματιστηριακή πορεία της εταιρείας. Aρχικά η διοίκηση είχε καταφέρει να «πείσει» πολλούς θεσμικούς επενδυτές να τοποθετηθούν στη μετοχή. Oι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι οι θεσμικοί μπήκαν στη μετοχή με σημαντικό discount.

Tι συνέβη και η εταιρεία εμφάνισε το 9μηνο στάσιμες ουσιαστικά πωλήσεις σε σχέση με το α΄ εξάμηνο; H εταιρεία έγραψε μόλις 5.000 νέα μέλη στο γ΄ τρίμηνο, που αντιστοιχούσαν σε 45 νέα μέλη ανά γυμναστήριο ή οι νέες εργασίες ακόμη και όσες προήλθαν από Eλλάδα ενεγράφησαν στην κατά 100% ιρλανδέζικη θυγατρική της που διαχειρίζεται το Being Best και η οποία δεν ενοποιείται.

Tο σκηνικό γίνεται περιπλοκότερο, αν συνυπολογισθούν οι πληροφορίες περί πρόθεσης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, οι οποίες συνόδευσαν τις αγορές μετοχών το τελευταίο διάστημα από πρώην εφοπλιστή που ως εκ τούτου φέρεται να έχει ρόλο στρατηγικού επενδυτή και αλλαγών στο mana-gement. Kι όλα αυτά, μέχρι να φθάσουμε στο σήμερα, όπου η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς αποφάσισε στις 12 Δεκεμβρίου να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής, με επιχείρημα τις μη ικανοποιητικές εξηγήσεις που έδωσε η διοίκηση για την πορεία της εταιρείας. Eνώ προχθές η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς παρενέβη εκ νέου καταθέτοντας αίτηση στο Πρωτοδικείο για διαχειριστικό έλεγχο στη Δυναμική Zωή.

Εδρα στην Ελβετία

H κα Nατάσσα Mπουγιατιώτη είχε αφήσει εδώ και ένα χρόνο τα δυτικά προάστια και είχε μεταφέρει την έδρα της στην Eλβετία με στόχο, όπως ανέφερε, να ελέγξει καλύτερα τη διεθνή ανάπτυξη της αλυσίδας.

Στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εταιρεία είχε εμφανισθεί δύο φορές τον Aύγουστο του 2002 για την εισαγωγή της Δυναμική Zωή στο Xρηματιστήριο και δύο χρόνια αργότερα τον Σεπτέμβριο του 2004, όταν οι φήμες είχαν αρχίσει να φουντώνουν και το «άλογο» της NEXA είχε αρχίσει να στραβοπατά. Στην τελευταία της επικοινωνία ήταν καθησυχαστική παρουσιάζοντας στελέχη από το εξωτερικό, τα οποία θα φρόντιζαν για την διεθνή επέκταση. H εταιρεία στην δεκαπεντάχρονη παρουσίασή της δικαιολογούσε την επωνυμία της αυξάνοντας συνεχώς τις πωλήσεις, τα κέρδη και τα συνεργαζόμενα μέλη - γυμναστήρια.

Συνεργασία με τράπεζες

Bασιζόμενη σε ένα σύστημα τριετούς εγγραφής στα γυμναστήρια - το περίφημο «Club by Natasha» είχε αναπτύξει ιδιαίτερη συνεργασία με τον τραπεζικό τομέα, καθώς οι εγγραφές και οι συνδρομές των περισσοτέρων μελών περνούσαν από το γκισέ της Eurobank με την οποία συνεργάζονταν.

Tην τελευταία διετία και καθώς στους υπόλοιπους τομείς υπηρεσιών είχαν πάψει να ισχύουν - ως παράνομες - οι πολυετείς συμβάσεις, και κάτω από την πίεση συνδέσμων καταναλωτών, η εταιρεία στράφηκε στην ετήσια συνδρομή και στο νέο πρόγραμμα «being best», το οποίο θα αποτελούσε και το εφαλτήριο για τη διεθνή επέκτασή της.

H λειτουργία του νέου προγράμματος ξεκίνησε από την άνοιξη του 2004 και μαζί τα πρώτα παρατράγουδα. Oι συνεργασίες με τα γυμναστήρια άρχισαν να χαλαρώνουν και οι ιδιοκτήτες δεν ήταν πλέον τόσο συνεπείς όσο με τις τριετείς συμβάσεις βρίσκοντας «παραθυράκια» για να εγγράψουν μέλη χωρίς να το γνωρίζει η Δυναμική Zωή.

 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ - Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 07:00 -  Διαχειριστικός έλεγχος στη Δυναμική Ζωή

 

ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ αιτήματος στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου της εισηγμένης εταιρείας «Δυναμική Ζωή ΑΕ» αποφάσισε χθες σε έκτακτη συνεδρίασή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Επίσης, η διοίκηση της ΕΚ αποφάσισε να υποβάλει αίτημα στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για τη διενέργεια ποιοτικού ελέγχου αναφορικά με το έργο των ορκωτών ελεγκτών-λογιστών της ανωτέρω εταιρείας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διενεργεί ήδη έλεγχο για την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της εισηγμένης εταιρείας και για τη χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν κατά τη δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά του Χ.Α. καθώς και έλεγχο για την τήρηση των λοιπών διατάξεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.


ΕΞΠΡΕΣ - 14/1/2005 | 09:36 - Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ζητεί διαχειριστικό έλεγχο στη Δυναμική Ζωή
 
Mετά την απόφαση για αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας Δυναμική Ζωή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επανέρχεται με σκληρότερη στάση έναντι της συγκεκριμένης εισηγμένης αλλά και των ορκωτών λογιστών που ήλεγχαν τις οικονομικές της καταστάσεις.

Ειδικότερα, σε έκτακτη συνεδρίασή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να υποβάλει αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη Δυναμική Ζωή, αλλά και να υποβάλει αίτημα στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων για τη διενέργεια ποιοτικού ελέγχου αναφορικά με το έργο των ορκωτών ελεγκτών της.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με δύο επιστολές μέσα στον Δεκέμβριο του 2004 είχε θέσει σωρεία ερωτημάτων υπ' όψη της διοίκησης της εταιρίας, τα οποία αφορούσαν την επιχειρηματική της πρακτική, το επενδυτικό της πρόγραμμα, τις θυγατρικές εταιρίες της, το προϊόν Being Best, τη διεθνή της επέκταση, τις χρηματιστηριακές της συναλλαγές, τις τραπεζικές της υποχρεώσεις, τις απαιτήσεις της και τη συνεργασία της με τις τράπεζες.

Μετά την εξέταση των απαντητικών επιστολών της εταιρίας -στις οποίες, όπου σημειώνεται, αρκετά στοιχεία έρχονταν σε αντίθεση με προηγούμενες επίσημες ανακοινώσεις της Δυναμική Ζωή αλλά και επίσημες δηλώσεις της διοίκησής της προς τον Tύπο-, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρίας, ενώ χθες αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα σε διερεύνηση από το Πρωτοδικείο.

Σημειώνεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε αλλαγή στο δ.σ. της εταιρίας, μετά την παραίτηση δύο μη εκτελεστικών μελών για προσωπικούς λόγους (της Ευτυχίας Πυλαρινού και του Απόστολου Κώτση), που αντικαταστάθηκαν από τους Θεόδωρο Καραμποΐκη και Αναστάσιο Μπαλή.

Βασικός μέτοχος με ποσοστό 28% περίπου είναι η Ν. Μπουγιατιώτη, η οποία από τον Νοέμβριο του 2004 έλαβε θέση προέδρου μεν, μη εκτελεστικού μέλους δε, στο δ.σ. της εταιρίας. Ως διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος είχε αναδειχθεί ο κύριος Μike Muller ενώ η κ. Μ. Παπαδοπούλου είναι αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του δ.σ. της Δυναμική Ζωή. ΗΜΕΡΗΣΙΑ-ON LINE, 13/01/2005  -16:56 - Στο «μικροσκόπιο» η Δυναμική Ζωή

 

Aίτημα στο πρωτοδικείο Αθηνών για τη διενέργεια διαχειριστικού ελεγχου της Δυναμική Ζωή Α.Ε. αποφάσισε να υποβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε έκτακτη συνεδρίασή της πριν από λίγη ώρα.

Η Επιτροπή θα υποβάλει ακόμη αίτημα στην επιτροπή λογιστικής τυποποίησης για τη διενέργεια ποιοτικού ελέγχου σχετικά με το έργο των ορκωτών ελεγκτών της εταιρίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προσθέτει ότι διενεργεί ήδη έλεγχο για την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της εισηγμένης εταιρίας και για τη χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν κατά τη δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της στην Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά του Χ.Α.


 ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 04/01/2005 - Επενδυτές κατά διοίκησης της «Δυναμική Ζωή»
 

Aποφασισμένη να προχωρήσει και σε δικαστικό αγώνα κατά της εταιρείας «Δυναμική Zωής» δηλώνει ομάδα επενδυτών προκειμένου, όπως λένε, να αποζημιωθούν για το χάσιμο των χρημάτων τους. Σύμφωνα με επιστολή που απηύθυναν προς τον Πρόεδρο του XA, κ. Σπ. Kαπράλο, η ομάδα που αναλαμβάνει τη σχετική πρωτοβουλία κάνει λόγο για «οργανωμένο έγκλημα», αναφερόμενη σε συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, όπως η απόκρυψη από το επενδυτικό κοινό θυγατρικής εταιρείας, ώστε να μην καθυστερήσει η εισαγωγή της εταιρείας, αλλά και σε παράπλευρες ευθύνες χρηματιστηριακών εταιρειών και θεσμικών επενδυτών τους οποίους κατηγορεί για εσωτερική πληροφόρηση. Πρόσφατα ο πρόεδρος του Xρηματιστηρίου Aθηνών αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της «Δυναμική Zωή» μέχρι να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό «σχετικά με τις διοικητικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της εταιρείας», ύστερα από την «αδυναμία της διοίκησης της εταιρείας να παράσχει επαρκή πληροφόρηση στις εποπτικές αρχές σχετικά με τα ανωτέρω ζητήματα».Τον Iανουάριο του 2004 η τιμή της μετοχής είχε φθάσει στα 6,66 ευρώ πετυχαίνοντας αύξηση 375% από την εισαγωγή της. Kαι ενώ οι θεσμικοί «εκθείαζαν» την εταιρεία για την ανάπτυξη που σημειώνει στο εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και για τις προοπτικές της, άρχισε συνεχόμενη πτώση που έφθασε στο 92%. Σήμερα η βασικός μέτοχος της εταιρείας Mπουγατσιώτη Aναστασία κατέχει το 29,06% της εταιρείας και ο δεύτερος βασικός μέτοχος Λεωνίδας Γκούμας με 10,845%. Mικρότερο του 5% είχε η Iθάκη AE Eλληνικών Eπιχειρηματικών Συμμετοχών.


 

Η φοβερή πτώση της μέσης τιμής σε της μετοχής της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ από τον Μάϊο έως τον Δεκέμβριο του 2004 φαίνεται στον επόμενο πίνακα:

 

Ημερομηνία

Μέση Τιμή

Ημερομηνία

Μέση Τιμή

Ημερομηνία

Μέση Τιμή

26/5/2004

6,02

9/9/2004

3,16

1/11/2004

1,77

27/5/2004

6,05

10/9/2004

3,23

2/11/2004

1,80

10/6/2004

5,97

13/9/2004

3,01

3/11/2004

1,90

11/6/2004

5,96

14/9/2004

2,92

4/11/2004

2,10

14/6/2004

5,94

15/9/2004

3,06

5/11/2004

2,22

15/6/2004

5,92

16/9/2004

2,97

8/11/2004

2,08

16/6/2004

5,92

17/9/2004

2,92

9/11/2004

2,12

17/6/2004

5,95

20/9/2004

2,82

10/11/2004

2,18

18/6/2004

5,97

21/9/2004

2,66

11/11/2004

2,34

21/6/2004

5,84

22/9/2004

2,67

12/11/2004

2,42

22/6/2004

5,78

23/9/2004

2,74

15/11/2004

2,30

23/6/2004

5,70

24/9/2004

2,84

16/11/2004

2,19

24/6/2004

5,66

27/9/2004

2,65

17/11/2004

2,23

25/6/2004

5,59

28/9/2004

2,56

18/11/2004

2,20

28/6/2004

5,62

29/9/2004

2,69

19/11/2004

2,16

29/6/2004

5,53

30/9/2004

2,66

22/11/2004

2,17

30/6/2004

5,53

1/10/2004

2,63

23/11/2004

2,14

1/7/2004

5,53

4/10/2004

2,66

24/11/2004

2,07

23/7/2004

5,48

5/10/2004

2,65

25/11/2004

1,97

17/8/2004

5,21

6/10/2004

2,56

26/11/2004

1,87

18/8/2004

5,11

7/10/2004

2,59

29/11/2004

1,84

19/8/2004

5,00

8/10/2004

2,51

30/11/2004

1,68

20/8/2004

4,86

11/10/2004

2,48

1/12/2004

1,31

23/8/2004

4,87

12/10/2004

2,22

2/12/2004

1,19

24/8/2004

4,88

13/10/2004

2,10

3/12/2004

1,25

25/8/2004

4,41

14/10/2004

2,23

6/12/2004

1,25

26/8/2004

4,14

15/10/2004

2,10

7/12/2004

1,04

27/8/2004

4,28

18/10/2004

1,92

8/12/2004

0,93

30/8/2004

4,36

19/10/2004

1,74

9/12/2004

1,08

31/8/2004

4,36

20/10/2004

1,83

10/12/2004

0,98

1/9/2004

4,31

21/10/2004

1,90

13/12/2004

0,97

2/9/2004

3,95

22/10/2004

1,84

14/12/2004

0,89

3/9/2004

3,46

25/10/2004

1,75

15/12/2004

0,89

6/9/2004

3,17

26/10/2004

1,74

16/12/2004

0,79

7/9/2004

3,45

27/10/2004

1,71

17/12/2004

0,68

8/9/2004

3,45

29/10/2004

1,70

20/12/2004

0,56

 


 

express.gr - 07/12/2004 - 09:35 -  Δυναμική Ζωή: Απάντηση εφ’ όλης της ύλης προς ΧΑ

 

Σωρεία θεμάτων που αφορούν την επιχειρηματική της δράση, το επενδυτικό της πρόγραμμα, διευκρινίσεις για τα δημοσιευμένα μεγέθη εννεαμήνου αλλά και αναθεώρηση προβλέψεων προς τα κάτω για το σύνολο της χρήσης του 2004, περιλαμβάνει η απαντητική επιστολή της εταιρίας Δυναμική Ζωή προς το Χ.Α.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα πωλήσεων στο εννεάμηνο του 2004 η εταιρία υποστηρίζει ότι αυτή οφείλεται αφενός στην υστέρηση είσπραξης και κατ’ επέκταση τιμολόγησης των αμοιβών της εταιρίας από νέα μέλη του δικτύου των γυμναστηρίων της, και αφετέρου στην καθυστέρηση δημιουργίας εσόδων από τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις χώρες εκτός Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, η εταιρία δηλώνει ότι οφείλεται στη λήξη της συνεργασίας με την τράπεζα EFG Eurobank στο κομμάτι προεξόφλησης των πωλήσεων των γυμναστηρίων του δικτύου της. Για λόγους εσωτερικής πολιτικής της τράπεζας η συνεργασία αυτή συνεχίζεται με τη μορφή εκκαθάρισης των συναλλαγών (πωλήσεις συνδρομών των γυμναστηρίων προς τα μέλη) χωρίς όμως να προεξοφλούνται οι συγκεκριμένες συναλλαγές.

Η διακοπή προεξόφλησης των συναλλαγών που έλαβε χώρα στο τρίτο τρίμηνο της χρήσης 2004, αλλά ουσιαστικά ξεκίνησε με τη μορφή σταδιακής διακοπής από το δεύτερο τρίμηνο του ιδίου έτους, ενέχει καταρχάς ρίσκο για την απρόσκοπτη εξέλιξη των ταμειακών εισροών των γυμναστηρίων του δικτύου. Λαμβανομένης υπόψη της συνεργασίας με την τράπεζα EFG Eurobank Εργασίας Α.Ε. η εταιρία είχε εξασφαλίσει την απευθείας είσπραξη αμοιβής από τους πελάτες των γυμναστηρίων του δικτύου.

Μετά την αλλαγή της πολιτικής της τράπεζας και για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την έναρξη συνεργασίας με τις νέες τράπεζες, η παραπάνω είσπραξη δεν πραγματοποιείτο αυτόματα μέσω εκκαθάρισης της τράπεζας, αλλά εναπόκειτο στην αποκλειστική ευθύνη (collection) της εταιρίας. Συνεπώς, το μεταβατικό διάστημα από την αλλαγή τρόπου συνεργασίας με τη συγκεκριμένη τράπεζα έως την έναρξη υλοποίησης των συνεργασιών με τις τράπεζες Nova Bank A.E. και Τραπεζα Πειραιώς Α.Ε., μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2004, έχει επηρεάσει την είσπραξη των αμοιβών και κατ’ επέκταση την τιμολόγησή τους με αποτέλεσμα την αναμενόμενη υστέρηση στον κύκλο εργασιών έναντι των αρχικών προβλέψεων.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των διαθεσίμων και κατ’ επέκταση των κερδών της εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα είσπραξης και κατ’ επέκταση τιμολόγησης της αμοιβής από τους πελάτες των γυμναστηρίων του δικτύου, η οποία τιμολόγηση θα λάβει χώρα με την είσπραξη των αμοιβών αυτών έστω και σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή επέκταση, η Δυναμική Ζωή υπογραμμίζει ότι η θυγατρική εταιρία The Being Best Global Alliance Ltd. έχει ήδη συνάψει από την αρχή του 2004 συμφωνίες συνεργασίας σε πάνω από 5 χώρες με τοπικές επιχειρήσεις για την προώθηση του BeingBest™ και στην παρούσα φάση παρουσιάζει μόνο λειτουργικά έξοδα (αμοιβές προσωπικού – έξοδα προώθησης) στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένα σημαντικό κονδύλι αγοράς δικαιωμάτων χρήσης του λογισμικού συστήματος BeingBest™ από τη μητρική εταιρία, η οποία και διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα τόσο έναντι της θυγατρικής της όσο και οποιασδήποτε νέας εταιρίας στο μέλλον συμφωνηθεί να προωθήσει το προϊόν BeingBest™ στο εξωτερικό.

Με αφορμή την παραπάνω αναφορά υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο 2003 είχε ανακοινωθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, στις 25/9/2003, πως αναμένεται κοινοπραξία (Joint Venture) με ηγετική εταιρία στον χώρο του fitness στην Αμερική για την προώθηση του BeingBest™ στην εν λόγω χώρα, κάτι που μέχρι σήμερα έχει καθυστερήσει. Η εταιρία The Being Best Global Alliance Ltd. εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την τιμολόγηση εσόδων από το δίκτυο γυμναστηρίων του εξωτερικού με την έναρξη του οικονομικού έτους 2005.

Με βάση τα παραπάνω, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής εταιρίας αναμένεται να ανέλθουν σε επίπεδα χαμηλότερα των προβλέψεων του ενημερωτικού δελτίου και επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας και συγκεκριμένα στα 4,1 εκατ. ευρώ προ φόρων, ενώ στη λογική ότι για πρώτη φορά θα ενοποιηθεί η (ζημιογόνος για το 2004) θυγατρική εταιρία The Being Best Global Alliance Ltd., τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ανέλθουν σε 0,15 έως 1 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρία στην αναλυτική επιστολή δίνει αναλυτικές διευκρινίσεις για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της, τις υποχρεώσεις της προς τρίτους, τα αυξημένα κόστη διάθεσης (τα οποία υποστηρίζει ότι οφείλονται στην προώθηση του Being Best στο εξωτερικό), τις συμμετοχές της σε τρίτες εταιρίες, αλλά και για το επενδυτικό της σχέδιο.


express.gr - 02/12/2004 - 09:15 - Σταθερός τζίρος και μειωμένα κέρδη στο 9μηνο για τη Δυναμική Ζωή

 

Σταθερά έσοδα και μειωμένα καθαρά κέρδη εμφανίζει στο εννεάμηνο του 2004 η εταιρία Δυναμική Ζωή, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών για γυμναστήρια ενώ ταυτόχρονα ελέγχει ένα δίκτυο franchising γυμναστηρίων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας ανήλθαν σε 9,321 εκατ.ευρώ περίπου, ελαχίστως αυξημένα κατά 0,06% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (9,315 εκατ. ευρώ) ενώ σε ενοποιημένη βάση, ανήλθαν στα 11,651. εκατ. ευρώ από 11,665 εκατ. ευρώ το 2003.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η εταιρία δεν ενοποιεί την 100% θυγατρική της εταιρία με έδρα την Ιρλανδία, η οποία διαχειρίζεται τα διεθνή συμβόλαια συνεργασίας (που έχουν συναφθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές) αλλά και το νέο προϊόν Being Best.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν, αποτελεί πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών που η εταιρία λανσάρει και στην ελληνική αγορά (μετακυλύοντας τα 3τή συμβόλαια συνδρομητών).

Το προϊόν έχει λανσαριστεί ήδη από τον Μάιο του 2004 και σύμφωνα με τις δηλώσεις της διοίκησης της εταιρίας τον Σεπτέμβριο του 2004, ήδη προωθούνταν παρουσιάζοντας σημαντική διείσδυση και άρα πωλήσεις. Η εκτίμηση αυτή πάντως δεν αποτυπώθηκε στη λογιστική κατάσταση εννεαμήνου της εταιρίας, ενώ ΔΕΝ κατέστη δυνατή η επικοινωνία με υπεύθυνο της εταιρίας ώστε να παρασχεθούν οι σχετικές διευκρινίσεις.

Επιπλέον, σημαντική ήταν η μείωση των κερδών προ φόρων σε ποσοστό 27% για τη μητρική εταιρία, φθάνοντας στα 4,007 εκατ. ευρώ ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο το ποσοστό άγγιξε το 33,98% που αντιστοιχεί σε 4,010 εκατ. ευρώ από 6,073,98 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2003. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το γεγονός αυτό οφείλεται σε αυξημένα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και διάθεσης, εξαιτίας της νέας στρατηγικής της εταιρίας και του λανσαρίσματος του προϊόντος 'Being Best' το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό, αλλά κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της, η διοίκηση της εταιρίας γνωστοποιεί, επίσης, ότι προχωρεί στην κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου με τη συμβολή νέας διοικητικής ομάδας σε συνεργασία με την υπάρχουσα στελεχιακή ομάδα, με στόχο τη βελτίωση του μοντέλου χρηματοδότησης του δικτύου γυμναστηρίων και την απρόσκοπτη προώθηση των πωλήσεων της υπηρεσίας Being Best στα γυμναστήρια του εξωτερικού, στις χώρες που ήδη έχουν συναφθεί συνεργασίες. Το ανανεωμένο επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τις αρχές του 2005.

Σημειώνεται ότι προσφάτως η εταιρία εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ ταυτόχρονα σε επικοινωνία με δημοσιογράφους τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ενημερώσει για τη έναρξη εφαρμογής του Being Best – πέραν της Ελλάδας -κατ’αρχήν στην αγορά της Γερμανίας.


 

12-1-2004 - Δελτία Τύπου του Χ.Α.Α. 

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε.: Συνεργασία 'Δυναμική Ζωή Α.Ε.' με τη Γερμανική 'Bonsport GmbH'

 

Δύο κορυφαίες εταιρίες στο χώρο του fitness υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία για την επέκταση του δικτύου της Δυναμική Ζωή στην γερμανική, αυστριακή και ελβετική αγορά.

Η Δυναμική Ζωή ΑΕ (Χ.Α.Α: ΔΥΝ), δικαιοπάροχος των Universal Studios και Vis Vitalis στην Ελλάδα και η Bonsport GmbH, ο κορυφαίος γερμανικός προμηθευτής προϊόντων και υπηρεσιών fitness, υπέγραψαν μία στρατηγική συμμαχία - ορόσημο, που οριοθετεί τη συνεργασία τους στην αγορά του fitness στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελβετία.

Η θυγατρική εταιρία της Δυναμική Ζωή, 'The Being Best Global Alliance Ltd', με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας και η θυγατρική της Bonsport GmbH, "CS Club Support GmbH", υπέγραψαν συμφωνία με αρχική διάρκεια 10 ετών. Η CS Club Support GmbH αναλαμβάνει την παρακολούθηση και επιλογή των γυμναστηρίων που θα αποτελέσουν τα μέλη του διεθνούς δικτύου της The Being Best Global Alliance στην Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

Η Δυναμική Ζωή έχει αναπτύξει το Being BestΤM - ένα καινοτόμο σύστημα για γυμναστήρια - το οποίο δημιουργεί νέα πρότυπα στην παγκόσμια αγορά του fitness εισάγοντας συνδρομητικά προγράμματα επόμενης γενιάς.

Η The Being Best Global Alliance έχει αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη του δικτύου Being Best παγκοσμίως και η εν λόγω συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη της δημιουργίας αυτού του δικτύου. Η αποστολή της The Being Best Global Alliance είναι η σύνδεση των παγκοσμίως κορυφαίων γυμναστηρίων και προμηθευτών υπηρεσιών 'ελεύθερου χρόνου' (leisure) σε μία ενιαία πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γυμναστήριο του δικτύου να παρέχει στα μέλη του ολοκληρωμένες υπηρεσίες leisure και fitness, έτσι ώσ τε τα μέλη των γυμναστηρίων αυτών να απολαμβάνουν την συνδρομή τους με άνεση, απρόσκοπτα και εξατομικευμένα οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούν μέσα στο παγκόσμιο δίκτυο.

Οι αγορές της Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας έχουν συνολικό ετήσιο τζίρο 3 δισεκατομμύρια Ευρώ σε πωλήσεις συνδρομών γυμναστικής και επιπλέον 3 δισεκατομμύρια Ευρώ σε ετήσιες πωλήσεις λοιπών προϊόντων και υπηρεσιών μέσα στα γυμναστήρια, ενώ απασχολούν 180.000 εργαζόμενους. Στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή λειτουργούν 6.600 γυμναστήρια και το Being BestΤM αναμένεται να εντάξει στο δίκτυό του το 10% αυτών, δηλαδή 660 clubs και έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τον τζίρο των επιλεγμένων γυμναστηρίων κατά 430 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως στην ολοκληρωμένη ανάπτυξή του. Τα πρώην μέλη γυμναστηρίων στις χώρες αυτές υπερέχουν αριθμητικά των ενεργών μελών με αναλογία 3 προς 1 αντίστοιχα. To Being BestΤM θα αλλάξει τον τρόπο που ο καταναλωτής αντιλαμβάνεται το fitness, καθώς θα παρέχει τις υπηρεσίες που πραγματικά επιζητούν τα μέλη.

 

'Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης της διεθνούς μας επέκτασης και της διεύρυνσης της εφαρμογής των συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών μας. Η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία είναι σημαντικές περιοχές και τις θεωρούμε ως βασικούς πυλώνες για την στρατηγική μας επέκταση κατά την διάρκεια του 2004', δήλωσε η Νατάσα Μπουγιατιώτη, Διευθύνων Σύμβουλος της Δυναμική Ζωή ΑΕ.

 

Η Bonsport GmbH έχει ιδρύσει την CS Club Support GmbH για να εφαρμόσει το διεθνές προϊόν της Δυναμική Ζωή ΑΕ, Being BestΤΜ, στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Η ιδρυτική της ομάδα αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη με εκτεταμένη εμπειρία, τα οποία έχουν ήδη ερευνήσει την αγορά και έχουν κάνει την επιλογή των γυμναστηρίων που θα αποτελέσουν μέρος του παγκόσμιου δικτύου The Being BestΤ Global Alliance (Παγκόσμια Συμμαχία του Being BestΤΜ) της Δυναμική Ζωή. Η CS Club Support GmbH θα είναι ο 'τοπικός διαχειριστής' του Being BestΤΜ στις συγκεκριμένες αγορές.

 

'Είμαστε πολύ ευτυχείς που οι διαπραγματεύσεις μας με τη Δυναμική Ζωή είχαν επιτυχημένη έκβαση. Τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότερα από 15 εκατομμύρια μέλη γυμναστηρίων έχουν σταματήσει να γυμνάζονται στην αγορά μας. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τουλάχιστον 15% αυτών στα γυμναστήρια του δικτύου Being BestΤΜ. Το Being BestΤΜ είναι ένα μοναδικό και πρωτοφανές σύστημα που συνενώνει fitness και leisure. Η συμφωνία μας με τη Δυναμική Ζωή -μία πολύ ισχυρή συνεργασία μεταξύ εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων και ενός παγκόσμιου δικτύου- είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η εφαρμογή του Being BestΤΜ στη γερμανική, αυστριακή και ελβετική αγορά', δήλωσε ο Volker Ebener, CEO της Bonsport GmbH.

 

Η Bonsport GmbH είναι μία κορυφαία εταιρία που δραστηριοποιείται στη γερμανική, αυστριακή και ελβετική αγορά του fitness και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και προμηθευτής προϊόντων fitness στους καταναλωτές, στα γυμναστήρια και στα μέλη τους. Δύο εκ των προϊόντων που διαχειρίζεται είναι τα κορυφαία παγκόσμια brands, Reebok Fitness και Les Mills.

 

'Έχουμε επιλέξει την Bonsport GmbH σαν στρατηγικό σύμμαχο σε αυτές τις τοπικές αγορές, έχοντας εκτιμήσει ότι η καλύτερη δυνατή στρατηγική θα ήταν η σύμπραξη με τις κορυφαίες εταιρίες - κλειδιά σε κάθε αγορά. Η Bonsport είναι ο καταλύτης της αγοράς fitness στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και έχει συστήσει μία δυνατή ομάδα από τοπικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έχουν εκτιμήσει το προϊόν μας και έχουν διαπιστώσει την εντυπωσιακή επίδρασή του στην αγορά τους', σχολίασε ο Jan Lokhorst, Γενικός Διευθυντ ής, του διεθνούς τμήματος της Δυναμική Ζωή ΑΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της The Being Best Global Alliance.

 

Ευθύνη της CS Club Support GmbH είναι η σωστή εφαρμογή του Being BestΤΜ, η εκπαίδευση των γυμναστηρίων σύμφωνα με τα πρότυπα του συστήματος και η ένταξη στο δίκτυο Being BestΤΜ μόνο των γυμναστηρίων που έχουν συμφωνηθεί με την Δυναμική, πληρούν τις προϋποθέσεις και διαθέτουν τη σχετική υποδομή για την εφαρμογή του προϊόντος και την ικανοποιητική παροχή του στα μέλη τους.

 

Ο Christian Schmiing, Γενικός Διευθυντής της Bonsport GmbH και CEO της CS Club Support GmbH σχολίασε: 'Το Being BestΤΜ αποτελεί την εξέλιξη της αγοράς του fitness. Καταλύει τους κανόνες και αλλάζει επαναστατικά το επιχειρηματικό μοντέλο του fitness, θέτοντας εκτός αγοράς όλους τους ανταγωνιστές που θα συνεχίσουν να ακολουθούν ξεπερασμένα συστήματα. Είμαστε σε θέση να προστατέψουμε αυτό το μοναδικό προϊόν και να το ενισχύσουμε στη μεγαλύτερη σε αριθμό γυμναστηρίων και δεύτερη μεγαλύτερη σε τζίρο αγορά του f itness στην Ευρώπη. Είμαστε ευτυχείς που είμαστε εμείς αυτοί που εισάγουμε αυτό το καινοτόμο σύστημα στην αγορά μας, ένα σύστημα το οποίο αυξάνει σημαντικά τα δικαιώματα του καταναλωτή και εξατομικεύει τις προσφερόμενες υπηρεσίες για κάθε μέλος.'

 

Δυναμική Ζωή ΑΕ (Χ.Α.Α: ΔΥΝ)

 

Η Δυναμική Ζωή που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996, δραστηριοποιείται στην δημιουργία λειτουργικών συστημάτων και την ανάπτυξη συνδρομητικών πακέτων για την αγορά του fitness. Η Δυναμική Ζωή, στα πλαίσια της αποστολής της να υπηρετεί την αγορά του fitness, παρακολουθεί διαρκώς τις ανάγκες των καταναλωτών, ερευνά την αγορά, αναπτύσσει πρωτοποριακά συστήματα, δημιουργεί brands, παράγει περιεχόμενο και αποκλειστικά μέσα, δημιουργεί προγράμματα, παρέχει εκπαίδευση και επιμόρφωση για την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών. Τα συστήματά της διανέμονται στο εξωτερικό, αποκλειστικά μέσω της θυγατρικής της The Being BestΤΜ Global Alliance (Παγκόσμιας Συμμαχίας του Being BestΤΜ), που εδρεύει στην Ιρλανδία και παρέχει την αναγκαία υποδομή για να υποστηρίξει το δίκτυο Being BestΤΜ. Η Δυναμική Ζωή λειτουργεί στην Ελλάδα το δίκτυο γυμναστηρίων Universal Studios και Vis Vitalis.

Η Δυναμική Ζωή ΑΕ, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι μία από τις λίγες εισηγμένες εταιρίες fitness σε παγκόσμιο επίπεδο και η μόνη με τόσο σημαντική ανάπτυξη το τελευταίο έτος. Η σημερινή της κεφαλοποίηση αγγίζει τα 172.7 εκατομμύρια Ευρώ (9/1/2004).

Το επενδυτικό πρόγραμμα 2001-2004 ανέρχεται στο ποσό των 14.7 εκατομμυρίων Ευρώ, εκ των οποίων τα 4.7 εκατομμύρια Ευρώ είναι προϋπολογισμένα σε υποδομή ERP.

 

Bonsport GmbH

Η Bonsport GmbH είναι μία κορυφαία εταιρία που δραστηριοποιείται στη γερμανική, αυστριακή και ελβετική αγορά του fitness και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και προμηθευτής προϊόντων fitness στα γυμναστήρια και στα μέλη τους. Δύο εκ των προϊόντων που διαχειρίζεται είναι τα κορυφαία παγκόσμια brands Reebok Fitness και Les Mills. Η Bonsport GmbH ίδρυσε τη CS Club Support GmbH ως θυγατρική της με τη μόνη αποστολή να εκπληρώσει τον ρόλο του "τοπικού διαχειριστή" του Being BestΤΜ στη γερμανική, αυστριακή και ελβετική αγορά.

 

Βιογραφικά στοιχεία

Νατάσσα Μπουγιατιώτη, Διευθύνων Σύμβουλος, Δυναμική Ζωή ΑΕ.

Η Νατάσσα Μπουγιατιώτη - μία εκ των ιδρυτών και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, είναι απόφοιτη του University of North Carolina με πτυχίο στα οικονομικά. Προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο του fitness από το 1985. Κατά τη διάρκεια της μακράς και ευδόκιμης θητείας της στο χώρο του fitness, συνέλαβε και περιέγραψε σε λεπτομερή εγχειρίδια το καινοτόμο σύστημα "the Club by Natasha", το οποίο κατέχει πνευματικά δικαιώματα από το 1992. Έκτοτε, έχει δημοσιεύσει νέες εκδόσεις που κρατούν το σύστημα επίκαιρο στις εξελίξεις τις αγοράς. Η τελευταία της επινόηση - το καινοτόμο σύστημα Being BestTM - είναι μια επαναστατική μέθοδος που περιγράφεται σε μια εκτεταμένη σειρά εγχειριδίων, το "Omnibook" , του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί στις αρχές του 2003.

 

Volker Ebener - CEO, Bonsport GmbH

Γεννήθηκε το 1944 στη Γερμανία. Σπούδασε νομικές επιστήμες στην Κολονία και άνοιξε την πρώτη αθλητική ακαδημία το 1970. Έχει ανοίξει αλλά 5 πολυδύναμα γυμναστήρια. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 ως μέλος της εθνικής ομάδας τζούντο της Γερμανίας. Εννέα φορές νικητής στο γερμανικό πρωτάθλημα τζούντο και δεύτερος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο. Ιδρυτής της FIBO, της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης fitness στο κόσμο, που λαμβάνει χώρα στο Essen της Γερμανίας και φιλοξενεί περισσότερου ς από 400 έκθετες και πάνω από 80.000 επισκέπτες. Από το 1988 ιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου και από το 1992 πρόεδρος της DFAV e.V. (Deutscher Fitness und Aerobic Verband), της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για Aerobics και Fitness. Ισόβιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FISAF (έγκριτη παγκόσμια ένωση Aerobic και Fitness με έδρα το Sydney της Αυστραλίας). Ιδρυτής της YOU, του μεγαλύτερου παγκόσμιου φεστιβάλ νεολαίας στο Dortmund της Γερμανίας. Ιδρυτής και έκδοτης του περιοδικού 'Aerobic & Fitness - afi', σύμβουλος της Miller Freeman AG στο Dusseldorf, σύμβουλος στη Reebok της Γερμανίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Karstadt Fitness, θυγατρικής της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικού εμπορίου της Ευρώπης Karstadt.


Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα 11 Φεβρουαρίου 2004

 

Γυμναστήρια UNIVERSAL - :Κοροϊδεύουν και εξαπατούν τον κόσμο.

 

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες των καταναλωτών για εξαπάτηση και παραπλάνηση από την γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων UNIVERSAL, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε.

Εκτός από το ότι τα συμβόλαιά τους είναι με τέτοιο μέγεθος γραμμάτων που μόνον με μεγεθυντικό φακό είναι δυνατόν να διαβαστούν.

Εκτός από το δυσνόητο των όρων των συμβολαίων τους.

Εκτός από την μεγάλη παγίδα της «έκπτωσης» ύψους …90%!!!

Εκτός από το απαράδεκτο να δεσμεύονται οι καταναλωτές για παροχή υπηρεσιών επί τρία έτη!!!

Εκτός του ότι υποχρεώνουν σε έκδοση πιστωτικής κάρτας χρεώνοντας ολόκληρο το ποσό, με αποτέλεσμα ακόμα και όταν παύσουν να παρέχουν υπηρεσίες ο καταναλωτής συνεχίζει να καταβάλει  τις δόσεις!

Εκτός από το ότι μέσα στον ίδιο χώρο υπογράφονται συμβόλαια για δύο διαφορετικές εταιρείας! (για το οποίο βέβαια κανείς δεν ενημερώνει τον καταναλωτή, καθώς ο τύπος των συμβολαίων είναι πανομοιότυπος).

Εκτός από όλα αυτά και πολλά άλλα, τώρα τελευταία βρήκαν και άλλο τρόπο να αρπάζουν τα χρήματα του κόσμου: κλείνουν τα γυμναστήρια, αλλά συνεχίζουν να εισπράττουν τα χρήματα!!! Ή μάλλον για την ακρίβεια αφού προεισπράξουν (με την σύμπραξη των τραπεζών βεβαίως) τα χρήματα από τους καταναλωτές, στη συνέχεια κλείνουν τα γυμναστήρια και λογαριασμό δεν δίνουν πουθενά. Ήδη εκατοντάδες καταναλωτές που είχαν υπογράψει συμβόλαια με τα γυμναστήρια Ρέντη, Πειραιώς, Νέας Ερυθραίας, αναγκάζονται και πληρώνουν χωρίς να έχουν λάβει υπηρεσίες, αφού αυτά τα γυμναστήρια έχουν κλείσει.

Επίσης δεσμεύουν δημόσιους υπαλλήλους, φοιτητές, στρατιωτικούς, κ.λπ., με την υπόσχεση ότι αν πάρουν μετάθεση μπορούν χωρίς καμία επιβάρυνση να συνεχίσουν να γυμνάζονται στην πόλη που θα πάνε, ενώ στη πραγματικότητα δεν υπάρχουν γυμναστήρια. Όταν όμως ο καταναλωτής το ανακαλύπτει και ζητάει ακύρωση συμβολαίου του το αρνούνται.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, παράνομη και παραπλανητική συμπεριφορά των επιχειρήσεων αυτών (UNIVERSAL, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗΣ Α.Ε. κ.λπ.)

Ζητάμε από την πολιτεία την άμεση παρέμβασή της για την πάταξη των φαινομένων αυτών στην αγορά και την επιβολή κυρώσεων στους παρανομούντες.

Δηλώνουμε ότι η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. θα προχωρήσει σε συλλογική αγωγή για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των καταναλωτών από την αλυσίδα αυτών των εταιρειών.

Καλούμε τους καταναλωτές να απευθύνονται στην Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και στο τηλέφωνο 210 330 4444 για πληροφορίες – συμβουλές – καταγγελίες.


Αρχική     Επικαιρότητα     Εξοπλισμοί